Erasure med nya musikvideon Gaudete

Erasure slutade aldrig släppa skivor fastän man lätt kunde tro att dom försvann efter hitsen på 80 och 90-talet men deras senare produktioner på 2000-talet har varit lite tråkiga, känts något desperata och är väl därför dom hamnat i skymundan, men förra månaden släppte Erasure (Andy Bell och Vince Clarke) en julskiva kallad Snow Globe och deras sound känns betydligt mer aktuellt än tidigare plattor. De har valt att köra ett litet mörkare tema än andra kommersiella julskivor och det känns som dom blivit inspirerade av Danny Elfmans produktioner på The Nightmare before Christmas.

Förutom den släppta singeln Gaudete, som Martin Meunier och Tonya Hurley fick uppdrag att göra videon till, gillar jag även låten Sleep Quietly.

Jag hoppas Erasure fortsätter utmana sig själva, vilket de tydligen gjort på den här skivan.

erasure-gaudete-2013-2 2 erasure-gaudete-2013-1 erasure-gaudete-2013-3

Björn Stensson

12 December, 2013

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*