ArtRebels & IKEA i BRÅKIGt samarbete

Ett sorgebesked till alla som bor i Gävle och Haparanda, en fantastisk nyhet och given lördagsutflykt till alla er andra. IKEA har i ett kreativt samarbete med det danska designkollektivet ArtRebels lanserat designkollektionen BRÅKIG.

Kollektionen innehåller bland annat textilier i form av mattor och kuddar, men också köksattiraljer såsom brickor, porslin och en del möbler. Färgskalan går i dimmiga pastellfärger, grafiska mönster och kombinerar material som koppar, furu och plywood. I denna tillfälliga kollektion ingår dessutom tapeter prydda av stjärnmönster och harlekinrutor.

Samarbetet med ArtRebels har varit otroligt utmanande, spännande och kul. Tillsammans skapade vi ett kreativt kaos som slutligen förvandlades till en spännande och färgstark kollektion. BRÅKIG blev en blandning av ny design och remixade IKEA produkter. Vi vill alltid att våra tillfälliga kollektioner ska vara något extra och med BRÅKIG tycker jag att vi har lyckats med det, säger Marcus Engman, designchef IKEA of Sweden.

Danska ArtRebels består av formgivare, konstnärer, filmare och kreatörer från världens alla hörn och utmärker sig för att ständigt ligga steget före i designvärlden.

BRÅKIG kommer att säljas på alla svenska IKEA varuhus utom Gävle och Haparanda med start den 7 februari 20146709 6734 8732cb98be90ec76org a6676544a4291fb1_org abea7e716fc407d9org

 

Linnea Salmén

Källa: ArtRebels IKEA

27 January, 2014

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*